Rizoto s mušlemi

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
653 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
16 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mušle pořádně očistíme, vložíme do hrnce a při mírné teplotě zahříváme tak dlouho, až se otevřou. Během té doby několikrát hrncem zatřeseme.
  • 2
    Mezitím v druhém hrnci na rozpáleném oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli.
  • 3
    Z otevřených mušlí vybereme maso, přidáme k cibuli, vmícháme rajčatový protlak, drobně nasekaný česnek, dobře promytou rýži, zamícháme a krátce osmažíme.
  • 4
    Pak zalijeme 2 dl bílého vína a vodou tak, aby všechny suroviny byly pod hladinou.
  • 5
    Zakryjeme pokličkou a vaříme do doby, než bude rýže měkká. Pokud je potřeba, můžeme dolít trošku vody.
  • 6
    Hotové rizoto osolíme a opepříme podle chuti až nakonec.
  • 7
    Podáváme posypané strouhaným sýrem a drobně pokrájenou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.