Rizoto s mušlemi
90 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 300gramůRýže loupaná
- 2decilitryVíno bílé
- 4lžícePetržel - nať
- 6lžicOlej olivový
- 1lžíceSůl
- 1lžičkaPepř 4 barev
- 1kilogramMušle slávky
- 2lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
653 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
16 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mušle pořádně očistíme, vložíme do hrnce a při mírné teplotě zahříváme tak dlouho, až se otevřou. Během té doby několikrát hrncem zatřeseme.
- 2Mezitím v druhém hrnci na rozpáleném oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli.
- 3Z otevřených mušlí vybereme maso, přidáme k cibuli, vmícháme rajčatový protlak, drobně nasekaný česnek, dobře promytou rýži, zamícháme a krátce osmažíme.
- 4Pak zalijeme 2 dl bílého vína a vodou tak, aby všechny suroviny byly pod hladinou.
- 5Zakryjeme pokličkou a vaříme do doby, než bude rýže měkká. Pokud je potřeba, můžeme dolít trošku vody.
- 6Hotové rizoto osolíme a opepříme podle chuti až nakonec.
- 7Podáváme posypané strouhaným sýrem a drobně pokrájenou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.