Rizoto s paprikami a vepřovou panenkou
55 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 300gramůRýže loupaná
- 600mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika žlutá
- 100gramůAnglická slanina
- 500gramůVepřová panenka
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej olivový
- 0,5lžičkaCitronová kůra
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
578 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
19 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rýži uvaříme v 600 ml osolené vody. Očištěné papriky zbavené semen nakrájíme na kousky. Plátky slaniny podélně rozpůlíme. Maso omyjeme, osušíme a pokrájíme na medailonky.
- 2V pánvi na rozehřátém oleji opečeme slaninu a vyjmeme ji. Na výpeku opečeme připravené medailonky po obou stranách asi 3 minuty. Osolíme, opepříme a vyjmeme. Do tuku vložíme na plátky nakrájenou cibuli, papriky a opékáme asi 7 minut. Přidáme vařenou rýži, osmahneme. Vše osolíme a opepříme.
- 3Medailonky i slaninu vrátíme do pánve, promícháme a prohřejeme.
- 4Nasekanou petrželku smícháme s citronovou kůrou a směsí posypeme hotové rizoto.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.