Rizoto s pečenými houbami

60 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
531 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
16 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Houby nakrájíme na silnější plátky, česnek na tenké plátečky, lístky tymiánu otrháme. V pekáčku rozehřejeme máslo, přisypeme houby, osmahneme, přidáme česnek, tymián, osolíme, opepříme, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 7 minut, až začnou houby vonět. Polovinu pečených hub nasekáme na drobné kousky.
  • 2
    Cibuli, řapíkatý celer a česnek nakrájíme nadrobno, nasypeme do hrnce s rozehřátým olejem, zvolna osmahneme, přisypeme rýži, orestujeme, promícháme a přilijeme Martini. Zvolna vaříme, stále mícháme, až se všechno Martini vstřebá. Po naběračkách přiléváme vývar, vždy přilijeme další naběračku, když se ta předchozí vsákne. Uvařené rizoto stáhneme z ohně, osolíme, opepříme, přimícháme strouhaný parmezán, máslo, posekané houby, nasekanou petrželovou nať, zakryjeme pokličkou a necháme 2 minuty stát.
  • 3
    Rizoto upravíme na talíře, obložíme plátky pečených hub a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.