Rizoto s pečenými houbami
60 min.
Ingredience
- Houby
- 200gramůHouby čerstvé
- 30gramůČesnek
- 5gramůTymián čerstvý
- 25gramůMáslo čerstvé
- 4gramySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- Rizoto s Martini
- 80gramůCeler řapíkatý
- 80gramůCibule
- 30stroužkůČesnek
- 200mililitrůMartini bianco
- 25gramůMáslo čerstvé
- 25gramůOlej olivový extra panenský
- 1gramPepř černý mletý
- 400gramůRýže Arborio
- 4gramySůl
- 120gramůSýr Parmezán
- 1000mililitrůVývar slepičí
- 40gramůPetržel - nať
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
531 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
16 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Houby nakrájíme na silnější plátky, česnek na tenké plátečky, lístky tymiánu otrháme. V pekáčku rozehřejeme máslo, přisypeme houby, osmahneme, přidáme česnek, tymián, osolíme, opepříme, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 7 minut, až začnou houby vonět. Polovinu pečených hub nasekáme na drobné kousky.
- 2Cibuli, řapíkatý celer a česnek nakrájíme nadrobno, nasypeme do hrnce s rozehřátým olejem, zvolna osmahneme, přisypeme rýži, orestujeme, promícháme a přilijeme Martini. Zvolna vaříme, stále mícháme, až se všechno Martini vstřebá. Po naběračkách přiléváme vývar, vždy přilijeme další naběračku, když se ta předchozí vsákne. Uvařené rizoto stáhneme z ohně, osolíme, opepříme, přimícháme strouhaný parmezán, máslo, posekané houby, nasekanou petrželovou nať, zakryjeme pokličkou a necháme 2 minuty stát.
- 3Rizoto upravíme na talíře, obložíme plátky pečených hub a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.