Rizoto s pestem
50 min.
Ingredience
- Pesto
- Rizoto s Martini
- 80gramůCeler řapíkatý
- 80gramůCibule
- 1stroužekČesnek
- 200mililitrůMartini bianco
- 70gramůMáslo čerstvé
- 80gramůOlej olivový extra panenský
- 1gramPepř černý mletý
- 400gramůRýže Arborio
- 4gramySůl
- 80gramůSýr Parmezán
- 1000mililitrůVývar slepičí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
776 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
48 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rizoto: Cibuli, řapíkatý celer a česnek nakrájíme nadrobno, nasypeme do hrnce s rozehřátým olejem, zvolna osmahneme, přisypeme rýži, orestujeme, promícháme a přilijeme Martini. Zvolna vaříme, stále mícháme, až se všechno Martini vstřebá. Po naběračkách přiléváme vývar, vždy přilijeme další naběračku, když se ta předchozí vsákne. Uvařené rizoto stáhneme z ohně, osolíme, opepříme, přimícháme strouhaný parmezán, máslo, zakryjeme pokličkou a necháme 2 minuty stát.
- 2Pesto: Do mixéru nasypeme piniové oříšky, přidáme česnek, sůl, pepř, lístky bazalky a rozmixujeme. Nakonec přimícháme panenský olej a strouhaný permezán.
- 3Na talířích vytvoříme kopečky rizota a přelijeme je pestem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.