Rizoto s pestem

50 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
776 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
48 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rizoto: Cibuli, řapíkatý celer a česnek nakrájíme nadrobno, nasypeme do hrnce s rozehřátým olejem, zvolna osmahneme, přisypeme rýži, orestujeme, promícháme a přilijeme Martini. Zvolna vaříme, stále mícháme, až se všechno Martini vstřebá. Po naběračkách přiléváme vývar, vždy přilijeme další naběračku, když se ta předchozí vsákne. Uvařené rizoto stáhneme z ohně, osolíme, opepříme, přimícháme strouhaný parmezán, máslo, zakryjeme pokličkou a necháme 2 minuty stát.
  • 2
    Pesto: Do mixéru nasypeme piniové oříšky, přidáme česnek, sůl, pepř, lístky bazalky a rozmixujeme. Nakonec přimícháme panenský olej a strouhaný permezán.
  • 3
    Na talířích vytvoříme kopečky rizota a přelijeme je pestem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.