Rizoto s plody moře, garnáty a cuketami

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
809 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
35 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
9 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Odrhneme slávky a omyjeme. Oloupeme ocásky garnátů, odstraníme černé střívko, omyjeme a osušíme. Oddělíme cukety od květů, z květů odstraníme pestíky a nakrájíme na proužky. Cukety omyjeme, nakrájíme na kolečka. Oloupeme cibuli a česnek, omyjeme cibuli, jemně nasekáme a česnek podrtíme.
  • 2
    Slávky vhodíme do pánve, přidáme česnek, olej, bílé víno a za občasného zatřesení pánví necháme na prudkém plameni otevřít. Pánev stáhneme z ohně, vyloupeme měkkýše ze skořápek a dáme do mísy. Vyhodíme skořápky a neotevřené slávky.
  • 3
    Rozehřejeme olej a smažíme ocásky garnátů. Osolíme a opepříme, vyjmeme ocásky garnátů a dáme stranou. Ve stejné pánvi rozehřejeme máslo a osmažíme kolečka cibule.
  • 4
    Přisypeme rýži, smažíme, přilijeme bílé víno a necháme na prudkém plameni vyvařit. Rýži vaříme 15-18 minut a postupně přiléváme vařící rybí vývar. V polovině vaření přidáme šafrán rozpuštěný ve vývaru.
  • 5
    Na pánvi rozehřejeme olej a 2-3 minuty smažíme kolečka cuket. Přidáme pokrájené květy z cuket, osolíme, opepříme a smažíme. Před koncem vaření rýže přidáme ocásky garnátů, slávky, kolečka cuket a pokrájené květy cuket. Vše promícháme a hotový pokrm podáváme horký.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.