Rizoto s pórkem
40 min.
Ingredience
- 4kusyPórek
- 600gramůRýže loupaná
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceOlej rostlinný
- 0,5lžičkaBazalka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
796 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
4 g
Sacharidy
175 g
Vláknina
11 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Propláchnutou rýži uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, slijeme a necháme okapat.
- 2Očištěný pórek nakrájíme na špalíčky dlouhé asi 2cm. Uvaříme je v mírně osolené vodě s trochou oleje a lžičkou mleté papriky doměkka. Potom slijeme téměř všechnu vodu, vmícháme uvařenou rýži, rajčatový protlak a vše krátce podusíme.
- 3Hotové rizoto opepříme a vmícháme do něj nasekanou petrželku a sušenou bazalku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.