Rizoto s rajčaty a klobásou
30 min.
Ingredience
- 300mililitrůVývar drůbeží
- 40mililitrůOlej rostlinný
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1kusPaprika červená
- 200gramůRýže dlouhozrnná
- 1lžičkaKurkuma
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 200gramůKlobása Chorizo
- 120gramůHrášek mražený
- 1lžíceŠalvěj čerstvá
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
650 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
31 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Česnek a cibuli nakrájíme nadrobno, papriku očistíme, zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, klobásu rozpůlíme a nakrájíme na plátky, šalvějové lístky nakrájíme na proužky.
- 2Na oleji osmažíme cibuli s česnekem a klobásou. Po chvíli přidáme papriku, rýži, kurkumu a asi 2 minuty za stálého míchání smažíme. Poté směs zalijeme horkým vývarem, přidáme rajčata i s nálevem, sůl, pepř a na mírném plameni dusíme.
- 3Po 10 minutách vmícháme šalvěj, hrášek a dusíme, dokud se nevsákne většina tekutiny. Rýže ale nesmí být suchá.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.