Rizoto s rajčaty a paprikami
55 min.
Ingredience
- 400gramůRýže loupaná
- 3decilitryVíno červené
- 1,3litryVývar zeleninový
- 2kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 150gramůRajčata
- 150gramůPaprika červená
- 30gramůMáslo čerstvé
- 30gramůOlej olivový
- 100gramůSýr Parmezán
- 10gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 20mililitrůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
888 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
28 g
Sacharidy
120 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Papriky rozpůlíme, zbavíme jádřince a spolu s půlkami rajčat položíme na plech řezem nahoru. Potřeme 10 ml oleje a necháme ve středně vyhřáté troubě péct do mírného zhnědnutí. Vyjmeme a nakrájíme na kusy.
- 2Na 10 ml oleje zpěníme nakrájený česnek, přidáme papriky a rajčata a krátce orestujeme. Na zbytku oleje osmahneme cibuli nadrobno, přidáme rýži a necháme zesklovatět. Zalijeme vínem, protlakem a horkým vývarem a zakryté necháme pozvolna dusit asi 20 minut. Hotové rizoto osolíme, opepříme, vmícháme kousky másla a nakonec směs paprik a rajčat. Podáváme posypané nastrouhaným parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.