Rizoto s rajčaty a paprikami

55 min.
Švýcarsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
888 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
28 g
Sacharidy
120 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Papriky rozpůlíme, zbavíme jádřince a spolu s půlkami rajčat položíme na plech řezem nahoru. Potřeme 10 ml oleje a necháme ve středně vyhřáté troubě péct do mírného zhnědnutí. Vyjmeme a nakrájíme na kusy.
  • 2
    Na 10 ml oleje zpěníme nakrájený česnek, přidáme papriky a rajčata a krátce orestujeme. Na zbytku oleje osmahneme cibuli nadrobno, přidáme rýži a necháme zesklovatět. Zalijeme vínem, protlakem a horkým vývarem a zakryté necháme pozvolna dusit asi 20 minut. Hotové rizoto osolíme, opepříme, vmícháme kousky másla a nakonec směs paprik a rajčat. Podáváme posypané nastrouhaným parmezánem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.