Rizoto s rukolou a houbami
40 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 1stroužekČesnek
- 500gramůHouby čerstvé
- 2lžíceOlej olivový
- 250gramůRýže loupaná
- 3kusyTymián čerstvý
- 400mililitrůVývar zeleninový
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaPepř cayenský
- 0,25litrAlpro soya cuisine
- 1hrstRukola
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
527 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
18 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
12 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. Houby a rukolu očistíme. Houby nakrájíme na kousky a rukolu omyjeme a necháme okapat.
- 2Na pánvi rozpálíme olej a podusíme na něm cibuli a česnek. Přidáme houby, ze všech stran je opečeme, poté je vyndáme z pánve a odložíme stranou.
- 3Do hrnce dáme rýži a tymián a krátce osmahneme. Poté zalijeme polovinou zeleninového vývaru a okořeníme solí, pepřem a cayenským pepřem. Za občasného zamíchání asi 15 minut povaříme. Přitom po částech přiléváme zbývající zeleninový vývar a Alpro soja Cuisine.
- 4Přidáme houby, rizoto povaříme a vmícháme do něj nakrájenou rukolu a hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.