Rizoto s rybím filé a paprikami
50 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 125gramůRýže loupaná
- 1lžičkaSůl
- 225mililitrůVoda pitná
- 500gramůRajčata
- 1kusPaprika zelená
- 1kusPaprika žlutá
- 50mililitrůVíno bílé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusBazalka
- 400gramůFilé z aljašské tresky
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 6lžicOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
346 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
11 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Propláchnutou rýži uvaříme v 225 ml osolené vody. Rajčata spaříme, oloupeme a rozčtvrtíme. Papriky omyjeme, zbavíme semen a nakrájíme na kostičky.
- 2Oloupanou cibuli i česnek nadrobno nasekáme a necháme zesklovatět na 3 lžících olivového oleje. Přidáme papriky, opékáme asi 5 minut. Přilijeme víno, vmícháme rýži, rajčata, sůl a pepř.
- 3Omyté porce filé pokrájíme na kousky, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Krátce je opečeme na 3 lžících oleje, přidáme k paprikové rýži a podusíme asi 5 minut.
- 4Nakonec do pokrmu přisypeme nadrobno nasekané lístky bazalky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.