Rizoto se šafránem, krevetami a chřestem

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
605 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
21 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chřest oškrábeme škrabkou a povaříme ho 3 minuty ve 400 ml osolené vroucí vody. Poté ho vyndáme a ochladíme ve studené vodě.
  • 2
    Rajčata spaříme ve vroucí vodě a oloupeme je. Z chřestu odkrojíme špičky, které použijeme na konečnou ozdobu. Zbylé výhonky nakrájíme na malá kolečka.
  • 3
    Ve druhém hrnci zpěníme na 4 lžicích oleje nasekanou šalotku, poté k ní přidáme rýži a několik minut restujeme. K orestované rýži přilijeme bílé víno, které necháme vyvařit. Poté přidáme špetku šafránu, pepř, na kousky nakrájený chřest a vše zalijeme zbylou vodou. Na mírném plameni vaříme 15 minut. Směs uvaříme tak, aby bylo vše měkké, ale aby rýže nebyla rozvařená. Potom hrnec sundáme z ohně, přimícháme 10 g másla a strouhaný sýr.
  • 4
    Na 2 lžících olivového oleje osmahneme krevety s česnekem a špetkou tymiánu dozlatova. Vše přidáme do rizota spolu se špičkami chřestu a půlkou rajčat a krevet. Potom do rizota zamícháme zbylé máslo a rizoto rozdělíme na talíře. Naporcované rizoto ozdobíme zbytkem rajčat a krevet a posypme strouhaným sýrem. Podáváme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.