Rizoto se sépiemi
25 min.
Ingredience
- 500gramůSépie
- 1kusPetržel - nať
- 200mililitrůVíno bílé
- 4lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 320gramůRýže loupaná
- 4kusyŠalotka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
410 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
5 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Nejprve uvaříme rýži v osolené vodě.
- 2Mezitím nakrájíme chapadélka sépií nahrubo a těla na kroužky. Vložíme do kastrolu spolu s nakrájenými šalotkami, podlijeme vínem, olivovým olejem, přidáme lístky petrželky, přiklopíme a na mírném ohni cca 10min podusíme. Nakonec ochutíme solí.
- 3Rýži slijeme, promícháme se sépiemi, posypeme čerstvě umletým pepřem a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.