Rizoto se slávkami a mušličkami

90 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
473 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
29 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mušličky omyjeme a necháme v míse se studenou osolenou vodou. Oškrábeme slávky a omyjeme pod tekoucí vodou. Oloupeme česnek a cibuli. Cibuli nasekáme a česnek rozdrtíme. Petrželku nasekáme.
  • 2
    Do dvou různých pánví dáme na sporák scezené mušličky a slávky. Do každé přidáme půl stroužku česneku, lžíci oleje, petrželku a 3 lžíce bílého vína. Pod pokličkou necháme mušle a slávky otevřít za občasného potřesení pánví.
  • 3
    Stáhneme pánev ze sporáku, vyloupeme mušle a slávky ze skořápek a dáme do mísy. Skořápky, slávky i mušličky, které se neotevřely, vyhodíme. Tekutinu, v níž se vařily, scedíme a uschováme. Očistíme papriku a pokrájíme na kostičky. Povaříme v osolené vodě a odložíme stranou.
  • 4
    V hrnci uvedeme do varu rybí vývar spolu s tekutinou, v níž se vařily slávky a mušličky. V pánvi rozehřejeme 10 g másla a zbývající olej. Osmažíme nasekanou cibuli, přisypeme rýži a za častého míchání 1-2 minuty smažíme.
  • 5
    Přilijeme zbývající bílé víno a necháme vyvařit. Postupně přiléváme vařící se rybí vývar a za občasného zamíchání rýži 15-18 minut vaříme. Pět minut před koncem vaření přidáme na kostičky pokrájenou papriku a všechny vyloupané mušle a slávky. Rizoto al dente stáhneme ze sporáku, vmícháme na kousky pokrájené zbývající máslo a necháme dojít. Servírujeme posypané nasekanou petrželkou a čerstvě mletým pepřem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.