Rizoto se špenátem a hráškem
40 min.
Ingredience
- 400gramůRýže loupaná
- 200gramůŠpenát listový čerstvý
- 200gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 30mililitrůOlej olivový
- 30gramůMáslo čerstvé
- 2decilitryVíno bílé
- 1litrVývar zeleninový
- 100gramůSýr Parmezán
- 9gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
666 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
22 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Špenát spaříme vroucí vodou a po minutě scedíme a necháme okapat. Konzervovaný hrášek necháme okapat, polovinu dáme stranou, druhou polovinu společně se špenátem umixujeme ručním mixérem. Na rozpáleném oleji zpěníme cibuli nadrobno a prolisovaný česnek, přidáme rýži a zalijeme bílým vínem. Dusíme na mírném ohni, dokud se víno neodpaří, zalijeme horkým vývarem a za občasného promíchání povaříme 20 minut.
- 2Vmícháme zeleninovou kaši, osolíme, opepříme, přidáme kousky másla a zbytek hrášku. Podáváme posypané parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.