Rizoto se špenátem a slaninou

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
774 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
24 g
Sacharidy
117 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Špenát opláchneme a necháme dobře okapat. Slaninu pokrájíme na drobné kostičky. Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Pórek rozebereme na listy, dobře propláchneme a pokrájíme na nudličky. Sýr nastrouháme. Mátu omyjeme a nakrájíme na drobné kousky.
  • 2
    Olej rozpálíme, přidáme slaninu, česnek a pórek, smažíme 3 minuty. Přisypeme rýži a restujeme 2 minuty, poté podlijeme 125 ml vývaru a postup opakujeme vždy po vstřebání veškerého vývaru. S poslední dávkou vývaru přimícháme i hrášek a špenát. Osolíme, opepříme. Servírujeme posypané strouhaným sýrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.