Rizoto se špenátem a slaninou
30 min.
Ingredience
- 30mililitrůOlej olivový
- 50gramůSlanina vepřová
- 200gramůPórek
- 2stroužkyČesnek
- 400gramůRýže loupaná
- 1litrVývar zeleninový
- 130gramůHrášek mražený
- 150gramůBaby špenát
- 10gramůMáta
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 60gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
774 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
24 g
Sacharidy
117 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Špenát opláchneme a necháme dobře okapat. Slaninu pokrájíme na drobné kostičky. Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Pórek rozebereme na listy, dobře propláchneme a pokrájíme na nudličky. Sýr nastrouháme. Mátu omyjeme a nakrájíme na drobné kousky.
- 2Olej rozpálíme, přidáme slaninu, česnek a pórek, smažíme 3 minuty. Přisypeme rýži a restujeme 2 minuty, poté podlijeme 125 ml vývaru a postup opakujeme vždy po vstřebání veškerého vývaru. S poslední dávkou vývaru přimícháme i hrášek a špenát. Osolíme, opepříme. Servírujeme posypané strouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.