Rizoto z divoké rýže s houbami
40 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 100gramůRýže indiánská
- 225mililitrůVývar zeleninový
- 1kusBobkový list
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 1kusPórek
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1lžícePetržel - nať
- 50gramůSýr Gouda 45%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
242 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
7 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Rýži vaříme ve vývaru s bobkovým listem pod pokličkou zvolna asi 20 minut.
- 2Očištěné žampiony nakrájíme na čtvrtky, omytý pórek nakrájíme na kolečka.
- 3Rýži osolíme, opepříme, okořeníme muškátem a nasekanou petrželkou. Žampiony opečeme na rozehřátém oleji, přidáme pórek a krátce osmahneme. Osolíme, opepříme a promícháme s rýží.
- 4Před podáváním posypeme rizoto nastrouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.