Rizoto z humra s hráškovým krémem
65 min.
Ingredience
- 1200gramůHumr
- 200gramůHrášek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 70mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 300gramůRýže jasmínová
- 2lžícePažitka
- 60gramůSýr Parmezán
- 150gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaVanilkový lusk
- 1lžičkaChilli koření mleté
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
890 kcal
Bílkoviny
68 g
Tuky
42 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
9 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Humra spaříme ve vroucí vodě, ve které jej následně 15 minut vaříme. Potom zchladíme ledovou vodou, necháme vychladnout a maso vyloupneme z krunýře. Maso z končetin nasekáme na drobné kousky, z ocasu vyjmeme střívko a klepeta necháme vcelku.
- 2Do mixéru nasypeme hrášek, přidáme sůl, pepř a muškátový oříšek. Přilijeme smetanu a vše rozmixujeme na krém.
- 3Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme vanilku a chilli. Lehce zamícháme a máslem potřeme humří maso.
- 4Uvaříme rýži dle návodu na obalu. Na pánvi rozehřejeme máslo a rýži v něm ještě dvě minuty restujeme. Přidáme nakrájené humří maso, pažitku a sůl s pepřem dle chuti.
- 5Rizoto rozložíme na talíř, zalijeme hřáškovým krémem a posypeme parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.