Rizoto z Natural rýže s hřiby a zeleninou
60 min.
Ingredience
- Smažené hříbky
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 150gramůHříbky čerstvé
- 1kusCibule
- 0,25špetkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 0,25lžičkaKmín drcený
- Sýrová omáčka
- 180mililitrůMléko polotučné
- 80gramůSýr tavený nízkotučný
- 1lžícePetržel kudrnka
- 1špetkaPepř bílý
- Vařená brokolice s mrkví
- 700mililitrůVoda pitná
- 200gramůBrokolice
- 60gramůMrkev kořen
- 0,25lžičkaSůl
- Vařená rýže
- 100gramůRýže neloupaná (Natural)
- 700mililitrůVoda pitná
- 0,25lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
340 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
6 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Rýži Natural dobře promyjeme, poté ji dáme do hrnce, přidáme sůl, čistou vodu v poměru (1:3) a necháme ji namočenou 1-2 hodiny. Pak ji v té samé vodě přivedeme k varu, vaříme je dost prudce 10 minut, pak snížíme teplotu na minimum a pod poklicí ji dusíme dalších 20 minut, do doby, až vstřebá všechnu vodu a je měkká.
- 2Mezitím si očistíme a omyjeme zeleninu: cibuli, mrkev a brokolici. Cibuli pokrájíme nadrobno, brokolici rozdělíme na růžičky, mrkev pokrájíme na kostičky. Očištěné a omyté čerstvé hříbky překrojíme na poloviny, z nich nakrájíme plátky.
- 3Brokolici vložíme do vroucí, mírně osolené vody a povaříme ji 3 minuty. Poté ji z vody vyjmeme a necháme v sítu odkapat.
- 4V hluboké pánvi na rozehřátém oleji orestujeme dozlatova hříbky, pak k nim přidáme cibuli a společně krátce smažíme dozlatova. Pak usmažené hříbky ochutíme solí, kmínem a pepřem.
- 5Do pánve k hříbkům přimícháme uvařenou rýži, brokolici a směs promícháme.
- 6V rendlíku přivedeme k varu mléko, přidáme k němu tavený sýr a při mírné teplotě, za stálého míchání, necháme sýr rozpustit. Pak sýrovou omáčku odstavíme z plotny, přimícháme do ní omytou, nadrobno pokrájenou petrželku, dochutíme pepřem a omáčkou přelijeme rizoto. Směs dobře promícháme, porce rizota dáme na talíře a hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.