Rizoto z rybího filé

65 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
956 kcal
Bílkoviny
83 g
Tuky
20 g
Sacharidy
142 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rybí filé nakrájíme na kostky, okořeníme a osolíme. Mandle spaříme, oloupeme a rozpůlíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Rýži propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme olej a na něm opečeme kostky filé, pak je vyjmeme a dáme do tepla. Na oleji, na kterém jsme opékali rybu, osmahneme mandle a vyjmeme je na talířek. Pak do pánve vložíme nakrájenou cibuli a opečeme ji.
  • 3
    Větší plošší hrnec vymažeme a dáme do něj postupně jednotlivé vrstvy rizota. Nejdříve opečené filé, na něj cibuli a na ni vrstvu rýže. Vše dobře upěchujeme a zalijeme přiměřeně horkou osolenou vodou tak, aby byla alespoň 2 cm nad rýži. Hrnec přikryjeme poklicí a dusíme na mírném ohni, dokud se voda nevsákne a rýže není měkká. Na hrnec pak dáme plochou mísu a otočíme ho dnem vzhůru, necháme 10 minut stát. Pak hrnec odstraníme a hotové rizoto posypeme opraženými mandlemi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.