Rizoto ze skopového masa
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1špetkaMuškátový květ
- 4kusyPepř černý celý
- 250gramůRýže dušená
- 1kusSůl
- 50gramůSýr Parmezán
- 4lžíceZelenina kořenová
- 2kusyHřebíček
- 1kusHovězí vývar základní
- 600gramůSkopová plec
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
607 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
46 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené maso nakrájíme na drobné kousky, naklepeme a osolíme.
- 2Rozehřejeme polovinu másla, osmahneme a podusíme na něm nakrájenou kořenovou zeleninu spolu s nakrájenou cibulí. Na tento základ přidáme připravené maso, opečeme po obou stranách, podlijeme a dusíme do měkka.
- 3Přebranou rýži otřeme, opražíme dozlatova na druhé části másla, zalijeme do roviny vývarem a dusíme do měkka.
- 4Jakmile je maso i rýže měkké, smícháme vše v míse.
- 5Naběračkou tvarujeme rizoto do úhledných kopečků, které posypeme strouhaným sýrem a podáváme k němu bílou bešamelovou omáčku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.