Roastbeef s ústřicovou omáčkou
30 min.
Ingredience
- 400gramůHovězí maso zadní
- 1lžičkaSolamyl - bramborový škrob
- 2lžíceOmáčka sójová
- 1lžíceOlej sezamový
- 150gramůPórek
- 300gramůShiitake houby
- 1kusŠalotka
- 3lžíceOmáčka ústřicová
- 2lžíceVíno rýžové čínské
- 4lžíceVývar drůbeží
- 1lžičkaCukr krupice
- 3lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
- 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
292 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
11 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme přes vlákno na velmi tenké plátky. V misce smícháme solamyl s kypřicím práškem, 1 lžící sójové omáčky a 1 lžičkou sezamového oleje. Promícháme s masem, zakryjeme a necháme marinovat.
- 2Mezitím očistíme pórek a nakrájíme na malé kousky. Houby pokrájíme na tenké nudličky. Zázvor, česnek a šalotku oloupeme a najemno nasekáme.
- 3Smícháme zbytek sezamového oleje a sójové omáčky, přidáme ústřicovou omáčku, rýžové víno, vývar a cukr.
- 4V pánvi rozpálíme olej a orestujeme na něm maso. Ochutíme solí, pepřem a vyjmeme. Uchováme teplé. V pánvi osmahneme šalotku, česnek a zázvor. Poté přidáme houby a pórek a za stálého míchání restujeme ještě cca 2 minuty. Vložíme zpět maso a přilijeme směs omáček. Vše důkladně promícháme, dochutíme, rozdělíme do misek a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.