Roketový salát s kousky grilovaného masa
45 min.
Ingredience
- 500gramůVepřová krkovička
- 2stroužkyČesnek
- 3lžíceMouka kukuřičná
- 1lžíceOmáčka sójová
- 1lžícePepř černý mletý
- 1lžíceSůl
- 1lžíceTymián čerstvý
- 500mililitrůVíno červené
- 750mililitrůVoda pitná
- 300gramůRoketa
- 2kusyJablka
- 80gramůSýr Parmezán
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 50mililitrůOlej olivový
- 2lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
797 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
58 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
4 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Vytvoříme si marinádu. Do hrnce nalijeme víno, přidáme 500 ml vody, sůl, pepř, tymián a worcester, přidáme nadrcený česnek, zamícháme a deset minut vaříme. Mezitím v míse vedle připravíme těsto z mouky, 250 ml vody a sojové omáčky. Vše pořádně zamícháme a přidáme do hrnce. Vaříme dalších 5 minut.
- 2Vepřové maso pokrájíme na plátky, důkladně potřeme marinádou a necháme alespoň dvě hodiny marinovat.
- 3Jablka si pokrájíme na plátky, roketu omyjeme od nečistot. Rošt potřeme rostlinným olejem. Plátky masa rozložíme na rošt a grilujeme 10 minut z každé strany. Průběžně potíráme marinádou. Na posledních pět minut přidáme na rošt jablko a ugrilujeme ho do měkka.
- 4Ve velké míse smícháme roketu, strouhaný parmazán a grilovaná jablka. Plátky masa pokrájíme na kostičky, smícháme se salátem, pokapeme olivovým olejem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.