Roketový salát s kousky grilovaného masa

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
797 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
58 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
4 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vytvoříme si marinádu. Do hrnce nalijeme víno, přidáme 500 ml vody, sůl, pepř, tymián a worcester, přidáme nadrcený česnek, zamícháme a deset minut vaříme. Mezitím v míse vedle připravíme těsto z mouky, 250 ml vody a sojové omáčky. Vše pořádně zamícháme a přidáme do hrnce. Vaříme dalších 5 minut.
  • 2
    Vepřové maso pokrájíme na plátky, důkladně potřeme marinádou a necháme alespoň dvě hodiny marinovat.
  • 3
    Jablka si pokrájíme na plátky, roketu omyjeme od nečistot. Rošt potřeme rostlinným olejem. Plátky masa rozložíme na rošt a grilujeme 10 minut z každé strany. Průběžně potíráme marinádou. Na posledních pět minut přidáme na rošt jablko a ugrilujeme ho do měkka.
  • 4
    Ve velké míse smícháme roketu, strouhaný parmazán a grilovaná jablka. Plátky masa pokrájíme na kostičky, smícháme se salátem, pokapeme olivovým olejem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.