Roláda plněná hráškovým pyré
100 min.
Ingredience
- hráškové pyré
- 500gramůHrášek
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1,5lžičkySůl
- 0,5decilitrMléko polotučné
- 1kusCibule
- 1,5decilitrySmetana jihočeská zakysaná15%
- 250gramůVepřové maso mleté
- 250gramůHovězí maso mleté
- 1lžícePetržel - nať
- 50gramůStrouhanka
- 4lžíceSádlo škvařené
- 1,5lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
588 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
37 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
7 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Pomleté vepřové a hovězí maso dáme do mísy, přidáme drobně pokrájenou cibuli, petržel, vejce, sůl a pepř, vše dobře promícháme a odložíme do chladničky na 1 hodinu. Uvaříme zelený hrášek doměkka, scedíme a propasírujeme do mísy (můžeme použít i hrášek sterilovaný), přidáme mléko, máslo a sůl. Z těchto surovin vymícháme hladké pyré bez hrudek. Můžeme použít i elektrický šlehač.
- 2Na vál položíme pečící papír, posypeme ho strouhankou a na strouhanku rozložíme pomleté maso do čtverce. Hráškové pyré rovnoměrně rozetřeme na plát masa a opatrně pomocí papíru zabalíme roládu a vložíme ji na pekáč. Roládu přelijeme rozpuštěným sádlem a pečeme při 180°C přibližně 1 hodinu. Roládu občas podlejeme vodou a poléváme výpekem. Když je roláda upečená, celou ji přelijeme zakysanou smetanou a necháme zapéct dozlatova.
- 7
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.