Roláda plněná hráškovým pyré

100 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
588 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
37 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
7 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pomleté vepřové a hovězí maso dáme do mísy, přidáme drobně pokrájenou cibuli, petržel, vejce, sůl a pepř, vše dobře promícháme a odložíme do chladničky na 1 hodinu. Uvaříme zelený hrášek doměkka, scedíme a propasírujeme do mísy (můžeme použít i hrášek sterilovaný), přidáme mléko, máslo a sůl. Z těchto surovin vymícháme hladké pyré bez hrudek. Můžeme použít i elektrický šlehač.
  • 2
    Na vál položíme pečící papír, posypeme ho strouhankou a na strouhanku rozložíme pomleté maso do čtverce. Hráškové pyré rovnoměrně rozetřeme na plát masa a opatrně pomocí papíru zabalíme roládu a vložíme ji na pekáč. Roládu přelijeme rozpuštěným sádlem a pečeme při 180°C přibližně 1 hodinu. Roládu občas podlejeme vodou a poléváme výpekem. Když je roláda upečená, celou ji přelijeme zakysanou smetanou a necháme zapéct dozlatova.
  • 7

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.