Roláda z holoubátka
55 min.
Ingredience
- 2kusyHolub
- 100gramůVepřová plec
- 500mililitrůDemi glace
- 100gramůSádlo syrové
- 1špetkaTymián čerstvý
- 1špetkaRozmarýn čerstvý
- 2kusyBobkový list
- 1kusJalovec
- 6plátkůSlanina vepřová
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceMartell cognac
- 50gramůŠvestky sušené
- 2kusyHříbky čerstvé
- 1lžíceOříšky piniové
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžíceVíno portské
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1507 kcal
Bílkoviny
75 g
Tuky
39 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Vykostíme holuby. Očistíme holubí prsa, osolíme, opepříme a prudce opečeme z obou stran.
- 2Zbylé maso z holoubat umeleme s vepřovým masem a hřbetním sádlem.
- 3Demi glace dáme do hrnce a svaříme s rozmarýnem, tymiánem, jalovcem, bobkovým listem, koňakem a portským vínem. Necháme vypařit třetinu objemu, scedíme a necháme vychladnout.
- 4Mleté maso a svařený demi glace dáme do kuchyňského robotu a rozmixujeme na jemnou fáš. Tuto fáš smícháme se švestkami, houbami a piniovými oříšky.
- 5Na kuchyňskou fólii rozložíme plátky slaniny, aby se překrývaly. Fáš rozetřeme po slanině, vložíme opečená holubí prsa a zabalíme.
- 6Roládu vaříme v páře 35 minut.
- 7Můžeme podávat jak studené, tak teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.