Roláda z kančího boku
95 min.
Ingredience
- 1,2kilogramyKančí bok
- 2kusyRohlíky bílé
- 80mililitrůMléko polotučné
- 100gramůVepřové škvarky
- 1kusKlobása vepřová
- 2kusyVejce slepičí
- 3stroužkyČesnek
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 2kusyCibule
- 400mililitrůVoda pitná
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 120mililitrůHovězí vývar základní
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
573 kcal
Bílkoviny
71 g
Tuky
22 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kančí bok vykostíme a rozřízneme tak, aby vznikl plát. Lehce naklepeme a osolíme.
- 2Na nádivku rohlíky nakrájíme na kostičky a přelijeme mlékem, přimícháme umleté vepřové škvarky, klobásu nakrájenu na kostičky, jemně nasekanou petržel, prolisovaný česnek, rozmíchaná vejce, sůl, pepř a dobře promícháme.
- 3Hotovou náplň naneseme na plát bůčku, dobře zavineme, převážeme potravinářským provázkem a vložíme do pekáčku na cibuli, kterou jsme nakrájeli na kolečka. Roládu podlijeme a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké. Během pečení maso přeléváme výpekem, je-li třeba, podlijeme teplou vodou.
- 4Hotovou roládu vyjmeme a držíme na teple. Šťávu zredukujeme, zaprášíme moukou, lehce osmažíme, zalijeme vývarem, dobře rozšleháme a alespoň čtvrt hodiny povaříme. Omáčku přecedíme a podáváme s nakrájenou roládou, z které jsme odstranili provázek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.