Roláda z krabích tyčinek
60 min.
Ingredience
- 100gramůPórek
- 60gramůCibule
- 1kusCitrony
- 150mililitrůVíno bílé
- 350gramůTreska aljašská
- 60gramůMrkev kořen
- 150mililitrůZakysaná smetana
- 10gramůPetržel - nať
- 6gramůKerblík
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1000gramůKrabí tyčinky
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
230 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
5 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli a mrkev oloupeme a pokrájíme na menší kousky, přidáme omytý a pokrájený pórek, plátky citrónu. Vše dáme vařit, osolíme a opepříme.
- 2Vaříme 20 minut, poté přidáme filety a víno, vaříme ještě 5 minut.
- 3Vodu slijeme a vše rozmixujeme na pyré.
- 4Smetanu vyšleháme do tuhé šlehačky. Dvě třetiny šlehačky vmícháme do rybího pyré. Osolíme a opepříme.
- 5Kerblík a petržel nasekáme, smícháme se zbytkem šlehačky, osolíme a opepříme.
- 6Formu na hřbet vyložíme krabími tyčinkami, naplníme rybí pěnou, na závěr doplníme bylinkovou pěnu. Povrch zatížíme a necháme 4 hodiny odležet v chladu.
- 7Roládu servírujeme pokrájenou na plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.