Roláda ze skopového hřbetu

140 min.
Evropa
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
673 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
49 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vykoštěné maso zbavíme loje a rozřízneme tak, aby vznikl plát. Osolíme, potřeme hořčicí, posypeme saturejkou a majoránkou. Uvařeným vejcím seřízneme špičky a položíme je na okraj masa seříznutými špičkami k sobě, budou tvořit střed rolády. Dvě syrová vejce rozkvedláme, přimícháme hořčici, nadrobno pokrájenou slaninu, zahustíme strouhankou a touto směsí plát masa potřeme. Poklademe plátky kyselých okurek, posypeme ještě nasekanou řeřichou, maso zavineme do rolády a převážeme provázkem. Nejdříve na rozpáleném oleji opečeme kolem dokola, přendáme do pekáčku, podlijeme troškou vody a dopečeme hodinu a půl. Občas podléváme vodou a poléváme vypečeným tukem.
  • 2
    Upečenou roládu zbavíme provázku, nakrájíme na porce a podáváme s bramborem nebo jen s chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.