Rolované skopové z rumunské kuchyně

120 min.
Rumunsko

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
688 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
49 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Skopové hrudí dobře omyjeme, vykostíme, důkladně potřeme sardelovou pastou, ochutíme solí a pepřem. Na plát skopového masa naskládáme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, potom maso srolujeme do tvaru rolády a svážeme kuchyňskou nití. Připraveně maso položíme do vhodného pekáčku, přidáme nové koření, 1/2 lžičky pepře, vložíme máslo, nakonec i šafrán. Podlijeme 3 dl vody a vložíme do nahřáté trouby. Po dobu pečení maso poléváme vlastní šťávou, dle potřeby přiléváme vodu.
  • 2
    Mrkev i petržel očistíme, omyjeme, rozkrájíme na silnější kolečka a vložíme do pekáčku s masem. Zeleninu spolu s masem dusíme do měkka, následně měkké maso vybereme, odstraníme kuchyňskou niť a nakrájíme na kolečka. Vydušenou šťávu posypeme moukou, zlehka opražíme, poté zalijeme 3 dl vody a vaříme do zahoustnutí omáčky.
  • 3
    Nakrájené maso pokládáme na jednotlivé talíře, přelijeme dušenou zeleninou v omáčce, s vhodnou přílohou podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.