Ropušnice po marocku

45 min.
Maroko
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
316 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
19 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 200 °C.
  • 2
    Rajčata spaříme, oloupeme, vnitřek a šťávu odstraníme a zbytek nakrájíme na kostičky. Smícháme s 1 lžící oleje, sekaným česnekem, osolíme a opepříme. Mandle na pánvi nasucho orestujeme dozlatova. (Musíme být pozorní, abychom je nepřipálili!) Necháme je vychladnout a nasekáme nahrubo.
  • 3
    Filety osolíme, opepříme a potřeme olejem. Z alobalu odstřihneme obdélníky na balíčky. Na každý vložíme 3 lžíce rajčatové směsí, na kterou položíme filety a na ně 2 špetky koření, rozdělíme mandle, bazalku, zastříkneme olejem a balíčky pečlivě uzavřeme.
  • 4
    Vložíme je na plech do trouby a pečeme 15 minut. Poté nerozbalené klademe na talíře.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.