Ropušnice po marocku
45 min.
Ingredience
- 50gramůMandle
- 10gramůBazalka
- 600gramůRopušnice - filety
- 200gramůRajčata
- 5gramůKoření pěti vůní
- 40mililitrůOlej olivový
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
316 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
19 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 200 °C.
- 2Rajčata spaříme, oloupeme, vnitřek a šťávu odstraníme a zbytek nakrájíme na kostičky. Smícháme s 1 lžící oleje, sekaným česnekem, osolíme a opepříme. Mandle na pánvi nasucho orestujeme dozlatova. (Musíme být pozorní, abychom je nepřipálili!) Necháme je vychladnout a nasekáme nahrubo.
- 3Filety osolíme, opepříme a potřeme olejem. Z alobalu odstřihneme obdélníky na balíčky. Na každý vložíme 3 lžíce rajčatové směsí, na kterou položíme filety a na ně 2 špetky koření, rozdělíme mandle, bazalku, zastříkneme olejem a balíčky pečlivě uzavřeme.
- 4Vložíme je na plech do trouby a pečeme 15 minut. Poté nerozbalené klademe na talíře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.