Rostbíf s olivovou omáčkou

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
768 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
65 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
232 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Česnek oloupeme, prolisujeme, smícháme se solí, steakovým kořením, drobně nasekaným rozmarýnem, worcesterskou omáčku a olivovým olejem. Umytý roštěnec dáme do vhodné kuchyňské nádoby, důkladně maso potřeme připravenou směsi, přikryjeme potravinářskou fólií a na celou noc odložíme do lednice.
  • 2
    Přibližně půl hodiny před pečením roštěnec vytáhneme z lednice a položíme na pracovní plochu.
  • 3
    Pánev rozehřejeme, položíme do ní roštěnec, zprudka s každé strany opečeme. Pánev s opečeným masem vložíme do nahřáté trouby, kde pečeme 50 minut, při teplotě 130 stupňů. Hotový rostbíf vytáhneme z trouby, necháme 15 minut na teplém místě odpočinout, aby se vyrovnala teplota a při krájení se v mase zachovalo více šťávy.
  • 4
    Po vybrání rostbífu z pánve z ní odstraníme nadbytečný tuk, necháme jen výpek, pánev vrátíme na sporák. Výpek zahřejeme, zalijeme vínem, vyvaříme na půlku. Přidáme na tenká kolečka pokrájené olivy, necháme je trochu změknout, přimícháme na kousky nakrájené studené máslo a za stálého míchání zahustíme. Omáčku nevaříme, jen zahříváme. Nakonec ji podle vlastní chuti dosolíme dopepříme.
  • 5
    Teplý rostbíf nakrájíme na porce, rozložíme na talíře (zvlášť ve vhodné nádobce přidáme teplou omáčku) a jídlo podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.