Roštěná pečená v listovém těstě
75 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 2stroužkyČesnek
- 500gramůListové těsto
- 1kusVejce slepičí
- 60gramůMáslo čerstvé
- 900gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- Na potření
- 3lžíceStrouhanka
- 2lžíceOlej rostlinný
- 2stroužkyČesnek
- 2,5lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1229 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
88 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
2 g
Cukr
462 mg
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené maso potřeme česnekem utřeným se solí a pod fólií necháme maso přes noc marinovat.
- 2Odleželé maso ze všech stran osmažíme na másle, přeložíme i s máslem do pekáče a v troubě předehřáté na 180°C pečeme zhruba 40 minut. Upečené maso necháme vychladnout, poté ho zabalíme do listového těsta, z kterého jsme vyváleli placku a potřeme rozšlehaným vejcem.
- 3Na potření těsta smícháme drobně posekanou petrželovou nať, prolisovaný česnek, strouhanku a olej. Takto připravené těsto vložíme na plech a pečeme při 220°C, až těsto zezlátne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.