Roštěná po kraňsku
80 min.
Ingredience
- 200gramůCibule
- 1000gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 100gramůSádlo škvařené
- 2kusyPetržel - nať
- 1špetkaTymián sušený
- 1decilitrVíno bílé
- 2kusyBrambory
- 2,5decilitryZakysaná smetana
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 2kusyMrkev kořen
- 0,5litrVývar z hovězích kostí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1061 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
80 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omytý roštěnec osolíme, opepříme a po všech stranách zprudka opečeme na sádle. Maso vyjmeme. Ve výpeku osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev a petržel.
- 2Do pekáče vložíme opečené maso, obložíme osmahnutou cibulí a zeleninou a přilijeme víno a vývar (nebo vodu). Pečeme v silně vyhřáté troubě doměkka.
- 3K téměř měkkému masu přidáme tymián a oloupané, nastrouhané brambory a podle potřeby dolijeme vývar. Dusíme tak dlouho, až brambory změknou a rozvaří se, aby zahustily šťávu.
- 4Nakonec do pokrmu přidáme zakysanou smetanu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.