Roštěná s česnekovým máslem
30 min.
Ingredience
- 130gramůMáslo čerstvé
- 50mililitrůOcet kvasný lihový
- 6gramůEstragon
- 4gramyTymián čerstvý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 750gramůHovězí roštěnka vys. peč.
- 6stroužkůČesnek
- 6gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
710 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
53 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
478 mg
Cukr
75 mg
Postup přípravy
- 1Maso osolíme, opepříme a necháme osmahnout na 30 g rozpáleného másla.
- 2Zbylé máslo pokrájíme na menší kousky.
- 3Osmažené maso vyjmeme z pánve a dáme stranou. Na pánvi zpěníme oloupaný česnek, přidáme koření, ocet, sůl a pepř.
- 4Smažíme takřka do vyvaření veškeré tekutiny.
- 5Poté pánev odstavíme z plotny a všleháme připravené máslo, vznikne nám hustý krém.
- 6Trochou omáčky přelijeme hotové maso, zbytek přendáme do malé misky.
- 7Podáváme posypané sekanou petrželí.
- 8Vhodnou přílohou jsou vařené brambory, maso servírujeme velmi teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.