Roštěnec po mexicku
110 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 125gramůFazole červené
- 12mililitrůOlej stolní
- 30gramůVepřová kýta uzená
- 30gramůPaprika zelená
- 200gramůRýže loupaná
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3stroužkyČesnek
- 10gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
341 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
4 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Fazole dáme vařit do studené vody cca na 90 minut.
- 2Vepřové maso pokrájíme na drobné kostičky, necháme osmažit na rozpáleném oleji. Poté vyjmeme z pánve a dáme stranou.
- 3Zeleninu pokrájíme na malé kousky a společně s česnekem a cibulí necháme osmažit dozlatova. Přisypeme fazole a maso a smažíme 5 minut.
- 4Celou směs přendáme do hrnce, přisypeme rýži, hodně osolíme, zalijeme 300 ml vody, necháme přiklopené vařit do vstřebání veškeré vody.
- 5Mezitím ugrilujeme roštěnec, maso potřené olejem grilujeme cca 1 minutu na 100 g váhy masa. Při otočení masa na grilu jej osolíme a opepříme.
- 6Hotové maso posypeme sekanou petrželí, ihned podáváme s přílohou z fazolí, rýže a zeleniny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.