Roštěnky na cibuli
70 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí roštěnka vys. peč.
- 1lžičkaKari koření
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3kusyCibule
- 1stroužekČesnek
- 2lžíceHořčice plnotučná
- 5decilitrůVoda pitná
- 5decilitrůVíno červené
- 1decilitrZakysaná smetana
- 1lžičkaOregano
- 1lžíceSádlo škvařené
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
452 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
20 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso rozkrájíme na plátky, konce nařízneme, posypeme kari kořením. Jemně naklepeme, obalíme v mouce a v pánvi na rozpáleném sádle po obou stranách osmahneme. Plátky vybereme z pánve, do stejného rozpáleného sádla vložíme na tenká kolečka pokrájenou cibuli. Osmažíme do měkka, přidáme česnek, hořčici, sůl. Vrátíme zpátky připravené plátky masa a podlijeme vodou.
- 2Pod pokličkou na mírném ohni dusíme do měkka. Před dodušením vlijeme víno a chvilku ještě podusíme. Nakonec dochutíme pepřem, smetanou, posypeme oreganem a stáhneme ze sporáku.
- 3Podle porcí jídlo rozdělíme na jednotlivé talíře a s vhodnou přílohou podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.