Roštěnky na grilu s pikantní zeleninou
22 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- Na dohotovení
- 200gramůTatarská omáčka
- 30gramůKřen
- Na Gril
- Na přípravu zeleniny
- 1kusCibule
- 2kusyPaprika zelená
- 3kusyOkurky nakládané
- 1kusKapie
- 2kusyFeferony
- 2stroužkyČesnek
- 30gramůRajčatový protlak
- 2lžíceKečup ostrý
- 1lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 1lžíceHořčice
- 0,5špetkaSůl
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
551 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
47 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Roštěnky rozkrájíme, okraje nařízneme, posypeme solí, pepřem, pokapeme olejem. Vložíme do lednice a necháme maso 180 minut odležet. V pánvi rozpálíme máslo a osmahneme do zlatova nakrájenou cibuli. Přidáme na nudličky pokrájenou papriku, okurky, kapie, drobně nasekané feferonky, na tenké plátky krájený česnek. Zeleninu promícháme a vlijeme do ní protlak, kečup, worcester, hořčici. Osolíme, opepříme, vše dusíme za častého míchání do změknutí zeleniny.
- 2Gril rozpálíme na vysokou teplotu, potřeme olejem, na rošt vyskládáme připravené roštěnky. Grilujeme je 6 - 7 minut po každé straně.
- 3Roštěnky poklademe na jednotlivé talíře,vedle dáme teplou zeleninu. Roštěnky polijeme tatarskou omáčkou, navrch umístíme jemně nastrouhaný křen.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.