Roštěnky na víně se švestkami a houbami
110 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 100mililitrůVoda pitná
- 200mililitrůVíno červené
- 100gramůHouby čerstvé
- 9kusůCeler bulvový
- 100gramůJátra drůbeží
- 250mililitrůMrkev sterilovaná
- 1špetkaMajoránka
- 500mililitrůBujón hovězí
- 250gramůŠvestky
- 1kusVejce slepičí
- 200mililitrůMléko polotučné
- 2kusyŽemle tuková
- 400gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1kusBobkový list
- 30gramůCukr krupice
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaHořčice
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůProtlak rajčatový
- 160mililitrůOlej stolní
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1315 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
67 g
Sacharidy
106 g
Vláknina
20 g
Cukr
36 g
Postup přípravy
- 1Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme. Švestky namočíme do vína, žemle do mléka. Lístky celeru s houbami nakrájíme na plátky, cibuli a játra na kostičky, mrkev a petržel na kostky.
- 2Na 80 ml oleje zpěníme cibuli a poté polovinu i s tukem dáme do jiné nádoby. Ke zbylé cibuli přidáme játra, houby, celer a restujeme je několik minut. Pak přidáme žemle, vejce, majoránku, sůl a pepř. Náplň rozdělíme na roštěnky, zabalíme je pomocí nití do závitků a na 40 ml oleje rychle opečeme, poté s 200 ml bujonu hodinu podusíme pod pokličkou.
- 3Nakrájenou zeleninu přidáme k cibuli s tukem a osmahneme je. Přidáme protlak, prolisovaný česnek, bobkový list, citronovou kůru a šťávu, hořčici, sůl, koření, bujon a dusíme doměkka. Švestky ohřejeme ve víně. Pak na oleji opražíme mouku a cukr dohněda, přidáme 100 ml vody, víno ze švestek, přilijeme do omáčky a povaříme.
- 4Nakrájené závitky bez nití podáváme s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.