Roštěnky opékané po provensálském způsobu

30 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
657 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
47 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
312 mg
Cukr
325 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme česnek a rozmačkáme jej. V misce smícháme se solí, pepřem a tymiánem. Česnekovou směsí potřeme plátky roštěnek.
  • 2
    V pánvi rozpálíme olej a vložíme na něj roštěnky. Z obou stran je při vysoké teplotě opékáme 1 minutu, potom ztlumíme teplotu a opékáme 2-4 minuty z každé strany, podle toho, zda chceme, aby byly krvavé, středně propečené nebo hodně propečené. Vyndáme z pánve a zabalíme je do alobalu.
  • 3
    Slijeme tuk z pánve a vlijeme na ni víno a vývar, přidáme nadrobno nasekané sardelové řezy a tekutinu odpaříme na polovinu. Přimícháme do šťávy olivy a zahřejeme. Šťávu pak zjemníme máslem a přelijeme s ní hotové roštěnky. Nakonec maso posypeme nadrobno nasekaným tymiánem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.