Roštěnky opékané po provensálském způsobu
30 min.
Ingredience
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaTymián čerstvý
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 800gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 3lžíceOlej olivový
- 125mililitrůVíno bílé
- 125mililitrůMasový vývar
- 2kusySardelové řezy
- 20gramůOlivy černé
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
657 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
47 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
312 mg
Cukr
325 mg
Postup přípravy
- 1Oloupeme česnek a rozmačkáme jej. V misce smícháme se solí, pepřem a tymiánem. Česnekovou směsí potřeme plátky roštěnek.
- 2V pánvi rozpálíme olej a vložíme na něj roštěnky. Z obou stran je při vysoké teplotě opékáme 1 minutu, potom ztlumíme teplotu a opékáme 2-4 minuty z každé strany, podle toho, zda chceme, aby byly krvavé, středně propečené nebo hodně propečené. Vyndáme z pánve a zabalíme je do alobalu.
- 3Slijeme tuk z pánve a vlijeme na ni víno a vývar, přidáme nadrobno nasekané sardelové řezy a tekutinu odpaříme na polovinu. Přimícháme do šťávy olivy a zahřejeme. Šťávu pak zjemníme máslem a přelijeme s ní hotové roštěnky. Nakonec maso posypeme nadrobno nasekaným tymiánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.