Roštěnky po brněnsku
110 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 200mililitrůHovězí vývar základní
- 2špetkyMajoránka
- 2špetkyKmín drcený
- 4plátkyHovězí roštěnka vys. peč.
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceHořčice
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
193 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
14 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Roštěnky po obvodu nařízneme, aby se nekroutily. Na rozpáleném oleji prudce opečeme po obou stranách a maso vyjmeme. Teprve nyní osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou.
- 2Na oleji od masa zpěníme cibuli, vrátíme plátky masa, podlijeme vývarem, přidáme prolisovaný česnek, majoránku a kmín. Dusíme do změknutí. Maso vyndáme, šťávu necháme částečně odpařit, v hrnku s vodou rozmícháme mouku a přilijeme ke šťávě. Přidáme ještě hořčici a povaříme 15 až 20 minut. Vrátíme plátky masa do omáčky, aby se prohřály, a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.