Roštěnky po švábsku
55 min.
Ingredience
- 2lžičkySůl
- 600gramůHovězí roštěnka vys. peč.
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2kusyCibule
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 100mililitrůVoda pitná
- 1lžíceHořčice
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 100gramůOkurky nakládané
- 2lžícePetržel - nať
- 80gramůOlej rostlinný
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
711 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
53 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z očištěného roštěnce odstraníme přebytečný tuk a silnou šlachovitou blánu. Připravené maso nakrájíme přes vlákno na 4 plátky. Okraje roštěnek několikrát nařízneme, aby se maso při pečení nekroutilo, naklepeme, osolíme a opepříme. V kastrolu rozpálíme olej, na kterém roštěnky z obou stran rychle opečeme.
- 2Poté je vyjmeme, do tuku dáme zpěnit nadrobno pokrájenou cibuli, po chvíli zalijeme vodou.
- 3Roštěnky vrátíme do kastrolu, přikryjeme pokličkou a dusíme do měkka. Omáčku zahustíme moukou rozkvedlanou ve smetaně, přidáme hořčici a povaříme.
- 4Malou cibuli oloupeme a rozkrájíme nadrobno, oloupané sladkokyselé okurky krájíme na nudličky, obojí krátce osmahneme na másle, přidáme nasekanou petrželovou nať a směs vmícháme do omáčky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.