Roštěnky s bílým vínem

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
664 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
38 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vysoký roštěnec opláchneme, očistíme, odstraníme přebytečný tuk a silnou šlachovitou blánu. Připravené maso rozkrájíme přes vlákno na 4 plátky. Okraje roštěnek několikrát nařízneme, aby se maso při pečení nekroutilo, naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme z obou stran do zlatova v kastrolu na rozpáleném oleji.
  • 2
    Vyjmeme, do tuku dáme zpěnit nadrobno pokrájenou cibuli, kterou po chvíli zasypeme hladkou moukou. Za stálého míchání vytvoříme světlou jíšku. Zalijeme suchým bílým vínem a rozmícháme.
  • 3
    Roštěnky vrátíme do kastrolu, přikryjeme pokličkou a dusíme v troubě do měkka.
  • 4
    Podáváme s dušenou rýží, posypané petrželovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.