Roštěnky s bílým vínem
65 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí roštěnka vys. peč.
- 1kusCibule
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
- 2lžičkySůl
- 200mililitrůVíno bílé
- 300gramůRýže dušená
- 80gramůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
664 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
38 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vysoký roštěnec opláchneme, očistíme, odstraníme přebytečný tuk a silnou šlachovitou blánu. Připravené maso rozkrájíme přes vlákno na 4 plátky. Okraje roštěnek několikrát nařízneme, aby se maso při pečení nekroutilo, naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme z obou stran do zlatova v kastrolu na rozpáleném oleji.
- 2Vyjmeme, do tuku dáme zpěnit nadrobno pokrájenou cibuli, kterou po chvíli zasypeme hladkou moukou. Za stálého míchání vytvoříme světlou jíšku. Zalijeme suchým bílým vínem a rozmícháme.
- 3Roštěnky vrátíme do kastrolu, přikryjeme pokličkou a dusíme v troubě do měkka.
- 4Podáváme s dušenou rýží, posypané petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.