Roštěnky s noky a zeleninou
100 min.
Ingredience
- 80gramůSlanina vepřová
- 4plátkyHovězí roštěnka níz. peč.
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 300gramůRajčata
- 600gramůPaprika zelená
- 1kusPetržel - nať
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2stroužkyČesnek
- 150gramůKukuřičná krupice T 600
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusCibule
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 90mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
673 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
43 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme, roštěnky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a pečeme na oleji 3 minuty z každé strany.
- 2Na stejném oleji škvaříme slaninu a potom cibuli. Mimo plamen přidáváme mletou papriku, česnek, 100 ml vody a sůl. Poté vše uvedeme do varu a přidáme opečené maso, které pozvolna dusíme pod pokličkou.
- 3K masu přidáme kolečka papriky a osminky rajčat, sůl a pepř.
- 4Noky připravíme tak, že do osolené vody přidáme krupici, necháme ji zhoustnout, odstavíme a necháme 5 minut stát. Poté přidáme plátky másla. Lžíci namočíme do oleje a poté s ní vykrajujeme noky.
- 5Roštěnky na talíři obložíme zeleninou, noky a posypeme petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.