Roštěnky s noky a zeleninou

100 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
673 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
43 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme, roštěnky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a pečeme na oleji 3 minuty z každé strany.
  • 2
    Na stejném oleji škvaříme slaninu a potom cibuli. Mimo plamen přidáváme mletou papriku, česnek, 100 ml vody a sůl. Poté vše uvedeme do varu a přidáme opečené maso, které pozvolna dusíme pod pokličkou.
  • 3
    K masu přidáme kolečka papriky a osminky rajčat, sůl a pepř.
  • 4
    Noky připravíme tak, že do osolené vody přidáme krupici, necháme ji zhoustnout, odstavíme a necháme 5 minut stát. Poté přidáme plátky másla. Lžíci namočíme do oleje a poté s ní vykrajujeme noky.
  • 5
    Roštěnky na talíři obložíme zeleninou, noky a posypeme petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.