Roštěnky s rajčatovou omáčkou
60 min.
Ingredience
- 5lžicOlej olivový
- 3kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 150gramůProtlak rajčatový
- 1lžíceOregano čerstvé
- 1lžíceBazalka
- 1kusBobkový list
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 0,5lžičkaCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
280 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
16 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1V kastrole na rozehřátém oleji necháme zesklovatět oloupanou, nasekanou cibuli. Přidáme nasekaný česnek a za stálého míchání smažíme dozlatova. Rajčata nahrubo rozmačkáme a spolu s protlakem, nasekanými bylinkami a veškerým kořením přidáme do kastrolu. Přisypeme cukr a omáčku necháme vzkypět. Potom bez pokličky vaříme asi 30 minut, nakonec osolíme a opepříme. Vyjmeme bobkový list. Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Na horkém oleji zprudka opečeme, snížíme příkon tepla a roštěnky zvolna dopečeme. Upravíme na talíře a podáváme přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.