Roštěnky se Skalickou frankovkou

95 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
369 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
12 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mrkev, celer a petržel a očistíme, omyjeme a pokrájíme je na nudličky. Cibule oloupeme a pokrájíme nadrobno. Omytý citron osušíme a nastrouháme.
  • 2
    Hovězí zadní maso - roštěnec - omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky, které naklepeme, okrajové blány nakrojíme, osolíme (1,5 lžičky), opepříme a v hrnci na rozpáleném oleji roštěnky z každé strany orestujeme dozlatova. Pak plátky masa vyjmeme a na zbylém tuku si z cukru (2 lžíce) upražíme karamel, přidáme k němu pokrájenou cibuli se zeleninou, rychle promícháme a vrátíme maso zpět. Přilijeme hovězí vývar, nové koření, citronovou kůru a hřebíčky. Vše promícháme, zakryjeme pokličkou a dusíme doměkka přibližně 45-50 minut.
  • 3
    Měkké roštěnky vyjmeme a dáme je do druhého hrnce. Vývar téměř vyvaříme, přimícháme na zahuštění hladkou mouku, kterou jsme si rozmíchali s několika lžičkami vývaru, omáčku dochutíme solí (0,5 lžičky), pár kapkami citronové šťávy a omáčku přecedíme přes síto na odložené roštěnky.
  • 4
    Omáčku s masem znovu přivedeme k varu, dochutíme červeným vínem - Skalickou frankovkou, necháme přejít varem a podáváme k přílohám podle chuti.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.