Roštěnky se Skalickou frankovkou
95 min.
Ingredience
- 20gramůMrkev kořen
- 20gramůCeler bulvový
- 20gramůPetržel kořen
- 3kusyCibule
- 1lžičkaCitronová kůra
- 600gramůHovězí maso zadní
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceCukr krupice
- 0,5litrHovězí vývar základní
- 4kusyNové koření celé
- 2kusyHřebíček
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1decilitrVíno červené
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 1lžičkaCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
369 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
12 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Mrkev, celer a petržel a očistíme, omyjeme a pokrájíme je na nudličky. Cibule oloupeme a pokrájíme nadrobno. Omytý citron osušíme a nastrouháme.
- 2Hovězí zadní maso - roštěnec - omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky, které naklepeme, okrajové blány nakrojíme, osolíme (1,5 lžičky), opepříme a v hrnci na rozpáleném oleji roštěnky z každé strany orestujeme dozlatova. Pak plátky masa vyjmeme a na zbylém tuku si z cukru (2 lžíce) upražíme karamel, přidáme k němu pokrájenou cibuli se zeleninou, rychle promícháme a vrátíme maso zpět. Přilijeme hovězí vývar, nové koření, citronovou kůru a hřebíčky. Vše promícháme, zakryjeme pokličkou a dusíme doměkka přibližně 45-50 minut.
- 3Měkké roštěnky vyjmeme a dáme je do druhého hrnce. Vývar téměř vyvaříme, přimícháme na zahuštění hladkou mouku, kterou jsme si rozmíchali s několika lžičkami vývaru, omáčku dochutíme solí (0,5 lžičky), pár kapkami citronové šťávy a omáčku přecedíme přes síto na odložené roštěnky.
- 4Omáčku s masem znovu přivedeme k varu, dochutíme červeným vínem - Skalickou frankovkou, necháme přejít varem a podáváme k přílohám podle chuti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.