Roštěnky z Vídně
40 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 2špetkySůl
- 5decilitrůVývar z hovězích kostí
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 6lžicHořčice
- 250gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 1decilitrOlej olivový extra panenský
- 1kusCitrony
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
590 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
50 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nakrájené roštěnky po obvodu nařízneme, naklepeme, polijeme olejem a necháme čtyři hodiny odležet. Poté roštěnky osolíme, opepříme, naskládáme na rozpálenou pánev a po obou stranách opečeme. Podlijeme teplým vývarem, přidáme na kolečka rozkrájený neoloupaný citron. Vše ještě chvilku dusíme do měkka.
- 2V jiné pánvi na rozpáleném másle do zlatova osmažíme na kolečka pokrájenou cibuli. Poté vložíme na tenké plátky nakrájený česnek. Zamícháme, cibuli odstavíme.
- 3Měkké roštěnky klademe na jednotlivé talíře, přidáme osmaženou cibuli s česnekem, vedle položíme lžící hořčice a okapaný hrášek. Porce přelijeme výpekem, přidáme vhodnou přílohu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.