Rozmarýnová rajčata s ovčím sýrem

25 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
470 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
36 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme rajčata, stopky neodstraňujeme, ale urovnáme směrem dolů do ohnivzdorné mísy. Rajčata křížem nařízeneme a stiskem vytvoříme malý důlek. Opláchneme 1/2 svazku petrželky, dosucha otřepeme a jemně nasekáme. Silnější konce stonků odstraníme. Česnek oloupeme a prolisujeme do směsi z cukru, pepře, rozmarýnu, petrželky a olivového oleje. Tuto směr navršíme do důlků na rajčatech. Ovčí sýr nakrájíme na plátky, kterými obložíme rajčata. Dáme mísu takto připravenou do trouby na předehřátý gril a zapékáme asi 15 minut. Slupka rajčat by měla lehce zhnědnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.