Rožnovské závitky s anglickou slaninou

65 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
706 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
46 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
7 g
Cukr
163 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Skopovou kýtu dobře odblaníme, odkrojíme všechen viditelný tuk, celý kousek masa omyjeme odvarem ze saturejky, osušíme a nakrájíme na 4 plátky. Maso rozklepeme, aby jsme získali tenké plátky. Oloupaný česnek rozetřeme se solí a plátky potřeme, posypeme z každé strany čerstvě pomletým pepřem 4 barev a na každý plátek položíme plátek prorostlé anglické slaniny.
  • 2
    Každý plátek masa svineme do závitku a zajistíme párátky. Snítku petrželky kudrnky a červenou kapii omyjeme. Z petrželky otrháme lístky, kapii pokrájíme na proužky.
  • 3
    V zapékací misce rozpálíme olej s máslem a závitky orestujeme z každé strany dozlatova. Přilijeme 1.5 - 2 dl vývaru, zakryjeme a dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme a zároveň dusíme při 200°C přibližně 35-40 minut. Během pečení maso otáčíme a podléváme vývarem. Měkké závitky vyjmeme, dáme do mísy, zakryjeme a uchováme teplé.
  • 4
    Do výpeku přimícháme mouku, krátce orestujeme, přimícháme smetanu a povaříme přibližně 5 minut.
  • 5
    Omáčku rozmixujeme nebo přecedíme, dochutíme solí, závitky vložíme do omáčky a přihřejeme.
  • 6
    Dušenou rýží na talířích ozdobíme kapií a petrželkou. Závitky položíme vedle rýže, polijeme je omáčkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.