Rožnovské závitky s anglickou slaninou
65 min.
Ingredience
- 500gramůSkopová kýta
- 1litrVoda pitná
- 2lžíceSaturejka
- 8stroužkůČesnek
- 2lžičkySůl
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 4decilitryVývar jehněčí
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1decilitrSmetana 33% (šlehačka)
- 500gramůRýže dušená
- 100gramůAnglická slanina
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
706 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
46 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
7 g
Cukr
163 mg
Postup přípravy
- 1Skopovou kýtu dobře odblaníme, odkrojíme všechen viditelný tuk, celý kousek masa omyjeme odvarem ze saturejky, osušíme a nakrájíme na 4 plátky. Maso rozklepeme, aby jsme získali tenké plátky. Oloupaný česnek rozetřeme se solí a plátky potřeme, posypeme z každé strany čerstvě pomletým pepřem 4 barev a na každý plátek položíme plátek prorostlé anglické slaniny.
- 2Každý plátek masa svineme do závitku a zajistíme párátky. Snítku petrželky kudrnky a červenou kapii omyjeme. Z petrželky otrháme lístky, kapii pokrájíme na proužky.
- 3V zapékací misce rozpálíme olej s máslem a závitky orestujeme z každé strany dozlatova. Přilijeme 1.5 - 2 dl vývaru, zakryjeme a dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme a zároveň dusíme při 200°C přibližně 35-40 minut. Během pečení maso otáčíme a podléváme vývarem. Měkké závitky vyjmeme, dáme do mísy, zakryjeme a uchováme teplé.
- 4Do výpeku přimícháme mouku, krátce orestujeme, přimícháme smetanu a povaříme přibližně 5 minut.
- 5Omáčku rozmixujeme nebo přecedíme, dochutíme solí, závitky vložíme do omáčky a přihřejeme.
- 6Dušenou rýží na talířích ozdobíme kapií a petrželkou. Závitky položíme vedle rýže, polijeme je omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.