Rukolový salát s ovčím sýrem a sušenými rajčátky
20 min.
Ingredience
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůStrouhanka
- 250gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 3lžíceOlej olivový
- 8kusůRajčata
- 1kusBazalka
- 100gramůRukola
- Zálivka
- 3lžíceOlej olivový
- 1lžíceBalsamico ocet
- 1lžičkaCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
578 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
34 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Zálivku připravíme tak, že smícháme olivový olej, balzamikový ocet, cukr, špetku soli a špetku pepře.
- 2Ovčí sýr nakrájíme na plátky a postupně obalujeme nejdříve v mouce, vajíčku a nakonec ve strouhance.
- 3Na pánvi rozpálíme olej a obalený sýr na něm osmažíme dozlatova.
- 4Sušená rajčátka nakrájíme na kousky a spolu se sýrem, bazalkou a rukolou rozdělíme na připravené talíře. Vše zakápneme připravenou zálivkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.