Rumunská masová směs
65 min.
Ingredience
- 300gramůVepřová krkovička
- 300gramůKuřecí stehna
- 50gramůSlanina vepřová
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 4kusyPaprikové lusky čerstvé
- 2lžíceKečup
- 1hrnekVoda pitná
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaOregano sušené
- 1lžičkaMáta
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKmín celý
- 1lžičkaSůl
- 1krajícChléb konzumní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
470 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
33 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
711 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V kastrole na oleji zprudka osmahneme nakrájenou slaninu a omyté, na kostičky nakrájené vepřové a kuřecí maso. Přidáme oloupanou, nasekanou cibuli a česnek, znovu osmahneme, osolíme a okořeníme. Přidáme kečup, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Chvíli před koncem dušení vmícháme očištěné, na proužky nakrájené papriky. Šťávu podle potřeby zahustíme nastrouhaným nebo rozdrobeným chlebem. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo čerstvý chléb.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.