Rumunský guláš

110 min.
Rumunsko

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
235 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
14 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí maso opláchneme a nakrájíme na kostky cca po 25g.
  • 2
    2/3 dávky oloupané cibule nakrájíme na drobno a osmahneme dorůžova na tuku. Přidáme nakrájené maso, mletou papriku a krátce osmahneme. Potom maso osolíme, opepříme, mírně podlijeme vodou a pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení mícháme a podle potřeby podléváme horkou vodou.
  • 3
    Když je maso poloměkké, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou,rozmícháme a přidáme utřený česnek. Za občasného míchání dusíme doměkka.
  • 4
    Paprikové lusky, rajčata, oloupaný lilek a zbylou cibuli nakrájíme na nudličky, podusíme na tuku a před koncem varu přidáme do šťávy k masu.
  • 5
    Nakonec guláš podle potřeby osolíme a krátce podusíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.