Rumunský guláš
110 min.
Ingredience
- 100gramůLilek
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 750gramůHovězí maso přední
- 80gramůTuk
- 30gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 200gramůPaprikové lusky čerstvé
- 100gramůRajčata
- 300gramůCibule
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 10gramůČesnek
- 800mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
235 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
14 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso opláchneme a nakrájíme na kostky cca po 25g.
- 22/3 dávky oloupané cibule nakrájíme na drobno a osmahneme dorůžova na tuku. Přidáme nakrájené maso, mletou papriku a krátce osmahneme. Potom maso osolíme, opepříme, mírně podlijeme vodou a pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení mícháme a podle potřeby podléváme horkou vodou.
- 3Když je maso poloměkké, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou,rozmícháme a přidáme utřený česnek. Za občasného míchání dusíme doměkka.
- 4Paprikové lusky, rajčata, oloupaný lilek a zbylou cibuli nakrájíme na nudličky, podusíme na tuku a před koncem varu přidáme do šťávy k masu.
- 5Nakonec guláš podle potřeby osolíme a krátce podusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.